Welkom! Ik ben Iris. In dit blog neem ik je mee op mijn avontuur als angstenbezweerder en paniektemmer. Mijn leven met angsten en paniek brengt mij naast de nodige ongemakken ook een heleboel inspiratie. In 2013 besloot ik dat mijn leven meer is dan overleven. Leven, is wat ik wil! Ik gebruikte toen al 18 jaar anti-depressieva om mijn angst-en paniekstoornis de baas te kunnen. Op 22 januari 2014 nam ik mijn allerlaatste pilletje. Dit was de start van een groot avontuur genaamd Leven!

Ondertussen ben ik 34 en al 3 jaar vrij van medicatie. Na het afbouwen van de antidepressiva veranderde mijn leven in een emotionele achtbaan gevuld met irreële angsten en paniek. 2014 Werd een jaar waarin ik meer leerde dan ooit! Ik leerde mijn angsten te bezweren en mijn paniek te temmen. Ik was toen bezig met mijn tweede yoga-docentenopleiding naast mijn fulltime baan. Mijn yogaleraar heeft mij uitgedaagd alle facetten van angst en paniek in mijzelf te onderzoeken terwijl hij en vele anderen mij hier doorheen hielpen. Mijn paniekaanvallen hebben 7 maanden aangehouden. Ik heb dus grondig onderzoek gedaan!

Later leerde ik mijn ontdekkingen in perspectief te zetten. Ik begon angsten te herkennen in mijzelf maar ook in anderen. Ik leerde er woorden aan te geven die voor iedereen begrijpelijk zijn. En nu, in dit blog, schrijf ik ze op. Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf zal herkennen in mijn verhalen. Ik hoop je te laten voelen dat je niet alleen bent. En nog meer wil ik je inspireren met alles wat ik te weten ben gekomen en ga komen.

Ik geloof niet in een leven zonder angst. Ik geloof wél in een leven waarin angst jouw het Leven niet ontneemt!